Neem vrijblijvend contact met ons op voor uw project

Feel free to get in touch with us

Please reload

Frequently Asked Questions

Onze productontwikkelaar heeft een nieuw kunststofproduct in zijn ontwerp nodig

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij komen langs, denken mee, geven advies & tips en helpen graag mee in het ontwerp. Eénmaal er een prototype op punt staat, maken wij een offerte op voor matrijs en productkosten.

Ik heb een spuitgietmatrijs. Past dit op spuitgietmachines van Pro-Plastics?

Geen probleem.

Spuitgietmatrijzen zijn doorgaans compatibel en uitwisselbaar met spuitgietmachines. Indien nodig passen wij ze aan, waarbij meestal minimale aanpassingen nodig zijn die wij kosteloos uitvoeren.

Graag ontvangen wij van u informatie over het aantal caviteiten van de matrijs, het gewicht van het product, de gewenste kunststofsoort (indien bekend), en eventueel een producttekening of een monster van het product. Op basis hiervan kunnen wij een passende oplossing bieden die voldoet aan uw specifieke eisen en wensen.

Ik heb enkel een product tekening of handgemaakt sample. Is dat een probleem?

Geen zorgen. Onze specialist staat klaar om u te begeleiden en waardevol advies te geven over productconstructie, materiaalkeuze en het proces om uw ideeën tot productie te brengen. Met meer dan 30 jaar ervaring in kunststofproducten, ontwerp, aanpassingen, materiaalselectie, productie en matrijsontwerp, kunt u vertrouwen op onze expertise en toewijding om uw project tot een succes te maken.

Ben ik zeker van de know-how en kennis bij Pro-Plastics ?

Met meer dan drie decennia aan ervaring in kunststofproducten, ontwerp, aanpassingen, materiaalselectie, productie en matrijsontwerp, heeft Pro-Plastics een stevige basis in de industrie opgebouwd.
Onze huidige bedrijfsleider startte zijn carrière in 1989 met de oprichting van een kunststof spuitgietbedrijf, dat hij met succes uitbouwde tot een bloeiende onderneming.

Na de verkoop van het goed lopende bedrijf aan een branchegenoot in 2000, vervolgde hij zijn loopbaan als projectleider, procesingenieur en productiemanager bij gerenommeerde bedrijven zoals Philips High Tech Plastics in Lommel en Eindhoven, tot 2008. Sindsdien heeft hij zijn expertise voortgezet als freelance consultant in de kunststofindustrie.

Bieden jullie ook hulp aan bij het ontwikkelen van een nieuw kunststofproduct?

We vertalen uw designs naar productie klare kunststof spuitgietproducten. We kijken naar de maakbaarheid van uw design en onderzoeken het meest geschikte materiaal.
Wij geven aan hoe wij uw kunststof spuitgietproducten efficiënt en kwalitatief hoogwaardig kunnen produceren.
Neem contact op voor meer informatie.

Doen jullie ook assemblage, verpakking en levering?

Naast het spuitgieten van uw kunststofproduct, verzorgen wij voor veel van onze klanten ook assemblagewerkzaamheden, opslag en levering. Neem contact met ons op voor meer details.