Uw kunststof product ontwikkelen en produceren, en toeleveren.

Dankzij ons flexibel en toch sterk geautomatiseerd productie proces, innovatieve spuitgietmachines en goed opgeleid engineering team, kunnen we zowel kleine als grote partijen produceren op korte termijn en op een kosten efficiënte manier aanleveren. We maken een aantal proefproducten en bezorgen u de samples ter goedkeuring.  Daarna kunnen nog eventuele aanpassingen gebeuren.

De ontwikkeling en productie van uw kunststof producten

We vertalen uw designs en specificaties naar productie rijpe kunststof producten. We kijken naar de maakbaarheid van uw design en onderzoeken het meest geschikte materiaal. Vervolgens gaan we aan de slag met de en het kunststof spuitgieten van uw product. De kwaliteit van de matrijs bepaalt de kwaliteit van het eindproduct. Daarom zijn we extreem zorgvuldig bij het selecteren van onze matrijzenmakers. Al 30 jaar werken we heel nauw samen met getalenteerde, ervaren vakmannen, zowel uit de streek als uit het buitenland. Op die manier staan we garant voor een onberispelijke matrijs en een feilloos product. We zorgen voor een zeer nette oppervlakte-en verfijnde detailwerking. Naast het spuitgieten van uw kunststof artikel, verzorgen wij voor onze klanten ook assemblagewerkzaamheden, opslag en levering.

U heeft een nieuw kunststofproduct nodig, en hulp bij het design of specificaties ?

Wij komen desgewenst VRIJBLIJVEND langs, denken mee, geven advies, tips, en helpen mee in het ontwerp. éénmaal er een prototype op punt staat, maken wij een offerte op voor matrijs en product kosten. Zekerheid van know-how en kennis bij Pro-Plastics: onze specialist begeleid u, geeft tips ivm product constructie ,grondstof keuze, en denkt mee om uw idee tot productie te brengen. Onze specialist heeft meer dan 30 jaar ervaring in kunststof producten, ontwerp, aanpassing, grondstofkeuze, productie, en matrijs ontwerp. Wij hebben een kant en klare downloadbare handleiding voor hulp bij het kunststof product ontwerp ter beschikking voor uw productontwerper. Neem vrijblijvend contact met ons op via de contact pagina

Je hebt reeds een spuitgiet matrijs/matrijzen? maar vraagt je af of deze wel passend en werkend zijn op machines van Pro-plastics?

Geen probleem. Spuitgiet matrijzen zijn bijna altijd passend en uitwisselbaar op spuitgietmachienes. En anders maken wij ze passend, meestal zijn er minimale aanpassingen nodig die wij zonder kosten uitvoeren.  Laat ons wel weten hoeveel caviteiten de matrijs heeft, het productgewicht, kunststofsoort indien gekend, eventueel een product tekening of stuur ons een product sample op.

Thermoplastische grondstoffen die wij o.a verwerken:

Alle thermoplasten kunnen worden spuitgegoten. Ze kunnen ook versterkt worden met vezels, rubberdeeltjes, mineralen of vlamvertragend middelen om hun fysische eigenschappen te wijzigen. Sommige zijn ook voedsel veilig. Glasvezel kan bijvoorbeeld zijn gemengd met de pellets in verhoudingen van 10%, 15% of 30% resulterend in delen met hogere stijfheid om sterkere mechanische eigenschappen te bekomen.

  • Polypropyleen (PP): De meest voorkomende kunststof. Uitstekend chemische weerstand. Voedsel veilige kwaliteiten zijn beschikbaar. Matig geschikt voor sterke mechanische toepassingen. bv voor speelgoed, afdekkapjes, verpakking, wegwerp artikelen, kratten. Relatief goedkoop.
  • ABS: Veelgebruikte thermoplast met hoge slagvastheid, lage kosten en lage dichtheid. Kwetsbaar voor oplosmiddelen.
  • Polyethyleen (PE): Lichtgewicht thermoplast met goede slagvastheid en weersbestendigheid. Geschikt voor buitentoepassingen. Relatief goedkoop.
  • Polystyreen (PS): Het spuitgieten van kunststof met de laagste kosten. Voedsel veilige kwaliteiten beschikbaar. Niet geschikt voor belastende mechanische toepassingen. Verschillende soorten PS zijn beschikbaar, o.a slagvast (niet transparant), of glashelder. Bedrukbaar met bv tampondruk.
  • Nylon (PA 6): Engineering thermoplastisch met uitstekende mechanische eigenschappen eigenschappen en hoge chemische en slijtvastheid.
  • Polycarbonaat (pc) De kunststof met de hoogste slagvastheid. Hoge thermische weerstand, weersbestendig en taaiheid. Kan gekleurd of transparant zijn.
  • PC / ABS: Mengsel van twee thermoplasten resulterend in hoge impact sterkte, uitstekende thermische stabiliteit en hoge stijfheid. Kwetsbaar voor oplosmiddelen. Verchroombaar.
  • POM (Acetal / Delrin); Engineering thermoplast met hoge sterkte, stijfheid & vochtbestendigheid en zelfsmerende eigenschappen. Relatief vatbaar voor kromtrekken. Duurdere grondstof.
  • PEEK: Hoogwaardige technische thermoplast met uitstekende sterkte en thermische en chemische bestendigheid. Wordt gebruikt om metalen onderdelen te vervangen. Duurdere grondstof.
  • Thermoplastisch rubber SBS, SEBS: Aanpasbare shore-hardheid-flexibelheid. Voedselveilig en medische kwaliteit beschikbaar. Veel gebruikt bij anti slip (bv ladder doppen), bouw, en verende lattenbodems, apparaat voetjes.